Nieuws

Beste mensen,

Op zondag 31 maart mag ik met mijn elektrische gitaar mee het voorprogramma verzorgen van Jazz on Sunday te Zottegem. Dat betekent dat ik de geplande workshop verplaats naar de week daarop: zondag 7 april. Je vindt het programma van die workshop “Zelf crypto’s beheren met een hardware wallet” onderaan deze mail. Crypto’s nemen het geldsysteem over. Leer dus nu er mee om te gaan. Er is een leercurve, wacht niet tot u voor voldongen feiten staat. Reserveer uw plaats als je er bij wilt zijn.

Nu, aangezien je mijn mails krijgt en hopelijk ook leest, weet je intussen dat je je best beveiligt door fysiek goud en zilver in eigen bezit aan te houden. Ik vond een voortreffelijke video die de top 10 redenen geeft waarom je best nu investeert in goud en zilver : Top 10 Reasons I Buy Gold & Silver - (FULL VERSION) Mike Maloney: https://youtu.be/FI7NnOg2rxo. Zeker de moeite om dit eens te bekijken.

Dat er wat te gebeuren staat is voor mij al lang duidelijk. Alleen blijft de vraag : wanneer ? En hoe gaat het er uit zien ?

Daar krijg je een antwoord op door koffiedik te bekijken. Of ook door te zoeken naar info op het voorlopig nog vrije internet. Er komen echter steeds meer alarmgeluiden van censuur door de grote tech-bedrijven. Google toont eerst de resultaten die “politiek correct” zijn. De bestrijding van de vrije meningsuiting op YouTube en andere sociale media neemt steeds grotere vormen aan. Dus is het zaak om op zoek te gaan naar wat resoneert met jouw buikgevoel en de massa-media met een grove korrel zout te nemen. Als je beseft dat we eigenlijk in een slavenplantage leven waarin we “denken” vrij te zijn, zoek je naar wat potentieel op ons afkomt en hoe we daar dan het best mee om gaan.

Deze tijdlijn heeft op dit ogenblik een grote kans om voltrokken te worden:

Fase 1:

De bankencrash van 2008 werd bestreden door massaal veel geld te printen (Quantitative Easing). Geld dat door centrale banken gecreëerd werd (uit het niets), als schuld in de wereld gebracht en dat door de belastingbetaler terug betaalt dient te worden. Op dit ogenblik is het omgekeerde aan de gang, nl. de vernietiging van geld (Quantitative Tightening). Daardoor ontstaat liquiditeitstekort. Deflatie sluipt binnen. Talrijke naalden prikken in de opgezwollen ballon: Brexit, Italië, China, Canada, Deutsche Bank…. In een periode van deflatie vlucht men naar liquiditeit: de euro (of de dollar). Huizenprijzen gaan omlaag, er worden minder auto’s verkocht, aandelenkoersen gaan omlaag, intresten van obligaties (van failliete landen) gaan omhoog. Goud, zilver en crypto’s ondervinden even goed hinder omdat men schrik heeft, kosten bespaart en cash wil aanhouden. Maar de situatie is tov 2008 vele keren erger geworden. De implosie kan elk moment komen. En voor de storm is het meestal windstil…

Fase 2:

De crisis is losgebarsten. Alle assets dalen in waarde. De aandelenmarkt crasht. Centrale banken bestrijden deflatie door het printen van geld. Helikoptergeld van deze keer. Er wordt massaal veel geld gepompt. Niet alleen om banken overeind te houden, ook direct in de economie met programma’s zoals gewaarborgd inkomen, belastingvoordelen, infrastructuurwerken,… Huizenprijzen gaan terug omhoog, de aandelenmarkt trekt weer aan maar de schuld neemt buitenproportionele vormen aan.

Fase 3:

Centrale banken hebben geen oplossing om inflatie tegen te gaan want er moet steeds geld worden bij geprint. De koopkracht neemt zienderogend af. Fiat-geld vlucht naar assets die geen derde-partij-risico hebben: goud, zilver, crypto’s. Het kan enkele jaren duren maar hyperinflatie zet zich uiteindelijk in. Fiat-geld wordt waardeloos. Goud en zilver behouden hun koopkracht. Crypto’s nemen het geldsysteem over. De blockchain-technologie automatiseert een hele reeks beroepen. We betalen met micro-bedragen in crypto’s van grote bedrijven voor informatie & diensten. We worden ook betaald met micro-bedragen in crypto’s om info ter beschikking te stellen, te “liken" en te “sharen".

Timeline: https://www.youtube.com/watch?v=KBG8tKUaWXg&feature=em-uploademail

Deze tijdlijn geeft de overgang van fiat-geld naar crypto’s nog jaren de tijd. Maar het zou ook kunnen dat een bankencrash zoals in 2008 de weg naar crypto’s veel sneller open maakt. Als de derivaten-bubbel barst en alle op schuld gebaseerde geld wegveegt heeft men nu in tegenstelling tot 2008 een alternatief: Bitcoin. Zo een overgang zal veel chaotischer zijn en veel problemen veroorzaken maar leidt uiteindelijk tot hetzelfde resultaat: de economie komt terug op gang, maar ditmaal aangedreven door digitale valuta.

De mondiale acceptatie van Bitcoin staat momenteel boven de 3%. Als u nu dus crypto’s in portefeuille heeft behoort u tot de pioneers van het nieuwe geldsysteem. Niet dat we daarmee een mooiere wereld tegemoet gaan. Het wordt een wereld van “je hebt er” of “je hebt er geen”. Als je geen crypto’s hebt, en fiat-geld wordt waardeloos, zal je tegen een muur van torenhoge prijzen aankijken. Beter nu dus een appeltje voor de dorst wegzetten op een veilige manier, zoals op een hardware-wallet. Hoe je dat doet leer je in de workshop “Zelf crypto’s beheren met een hardware wallet”, welke ik geef op zondag 7 april.

Wat staat er op het programma ?

- Hoe werkt de blockchain ?

- Wat is een "paper wallet” (uw private key afgedrukt op papier) ?

- Wat is een hardware wallet (cold storage) ?

- Wt zijn software wallets ?

- Welke computer gebruik je best om je eigen bank te zijn ? Een Windows pc, Apple Mac of Linux computer ?

- Kunnen smartphones gebruikt worden om crypto’s bij te houden en betalingen te verrichten ? Wat zijn de gevaren ?

- Welke hard- en software gebruiken we om crypto’s te beheren ? Hoe is de beveiliging ?

- Wat zijn de verschillende beschikbare hardware wallets ?

- Hoe werkt een hardware wallet : de Ledger Nano S & de Ledger Nano X.

- Waar koop je crypto’s en hoe doe je dat ?

- Hoe voer je een betaling uit ?

- Iedereen voert eigenhandig een betaling uit.

En uiteraard probeer ik op alle vragen een antwoord te geven. Het wordt dus een deel theoretisch (voormiddag) en een deel praktisch (namiddag).

Ik heb plaats voor max. 10 personen. Iedereen krijgt naar keuze het samengestelde dossier/boek “Eerste Hulp Bij Hyperinflatie” of het boek “Geld in de bijrol” van Ad Broere. Het middagmaal is inbegrepen. Ik voorzie natuurlijk ook in water, koffie, thee en versnaperingen.

De verwelkoming met koffie start om 9u30. Om 16u30 ronden we af.

Kostprijs voor klanten : €70,- te betalen in euro of in crypto-currencies gedurende die dag.

Kostprijs voor niet-klanten: €120,-

Volgens mijn bronnen zijn we aan het einde gekomen van een bear-market. Litecoin is op een paar maand tijd gestegen van €28,- naar meer dan €50,-. Een teken dat we allicht terug naar een bull-market zullen gaan. Neem uw voorzorgen, leer nu om zelf uw crypto’s te beheren en koop af en toe wat crypto’s bij. Zeker als de prijs zo laag staat als nu !

Beste groeten,

Geert

Nimva Nieuwsbrief - Heet van de naald

Schrijf je in op de nimva nieuwsbrief en ontvang gratis de mini-cursus Koopkrachtbehoud.

Je kan je op elk moment uitschrijven en we geven je adres niet door aan derden.

Activiteiten