Nieuws

Beste mensen,

Timing ! Timing is niet mijn beste eigenschap. Maar sinds ik dagelijks het financieel-economische nieuws volg betert dit met mondjesmaat, hoop ik toch. Niet de main stream media natuurlijk, want daar lijkt er nog niet zo veel aan de hand. En als je al iets over crypto’s leest of hoort is het steevast negatief en beangstigend. Nee, ik volg de alternatieve media. En deze is duidelijk: er staat wat te gebeuren ! Twee experten in het domein: Jim Sinclair & Bill Holter spreken hoe de wereld naar een Venezuela afglijdt (1 uur video). En zoals je weet kreunt Venezuela onder een massale hyperinflatie. Met de kruiwagen vol bankbiljetten om een brood. Amerika is, net als vele andere landen, bankroet. Als goud de activa is tegenover de uitstaande schuld, is $1.200,- voor een ounce (een Krugerrand of Maple Leaf) een lachertje. Het zou op zijn minst $20.000,- moeten zijn, volgens de hoeveelheid goud die aanwezig zou moeten zijn in o.a. Fort Knox. Maar met al het ongebreidelde geld printen van de afgelopen jaren zou goud $87.000,-/ounce moeten zijn. En met alle digitale contracten en derivaten er bij zou een fysieke gouden munt van 1 ounce $174.000,- moeten zijn. Nou moe ! Dick Allgire van Crypto Viewing (een soort telepatisch kijken in verleden en toekomst) geeft antwoord op bovenstaande video (9 min video) en Maneco64 geeft ook zijn visie in zijn antwoord “The Gold market is a Nintendo Game” (13 min video).

Nu, als Amerika bankroet is, is Trump de ideale president om daar mee om te gaan. Hij heeft ervaring met faillissementen. De enige manier om met een bankroet om te gaan is het te aanvaarden, de gevolgen te dragen en proberen er zo goed mogelijk uit te komen. Niet het probleem nog verergeren en blijven vooruit schuiven, wat tot hiertoe het geval is. Het doen crashen van de goudmarkt en andere markten kan zoals in een Nintendo game gebeuren met een muisklik. En als goud een granaat zou zijn, is zilver de slagpin. Die markt is zo klein en zo overgemanipuleerd dat je inderdaad met “a click of a mouse” het gehele financiële kaartenhuis kan doen omvallen. En die pin zal vroeg of laat in de granaat slaan. Of… ze is er al in geslagen, als ik het goed begrijp. Wie zich nu niet positioneert om deze reset door te komen, komt te laat. Of is mijn timing weer verkeerd ? Deze herfst (sept, okt, nov) wordt zeer woelig, zo zeggen mijn bronnen. De crash zal ook zeer plots gebeuren. Tussen een vrijdag en een maandag. Of in de nacht van een dinsdag op een woensdag. Wie zal het zeggen ? Wat kan je doen om je voor te bereiden ? Jouw spaargeld van de bank en van de financiële markten halen, fysiek goud en zilver inslaan en natuurlijk: over een portefeuille crypto’s beschikken !

Kijk, er is geen andere oplossing dan terug te keren naar de goudstandaard. Of liever: “een" goudstandaard. Als goud terug bepalend gaat zijn voor de macht in de wereld, zal het Oosten er wel bij varen. China, Rusland en India hebben de afgelopen jaren massaal veel goud ingeslagen. Maar er zijn 2 nieuwe elementen waar we rekening mee moeten houden. (1) Er zou een enorme hoeveelheid goud aanwezig zijn in de Grand Canyon. Zo veel dat het monetaire systeem in de jaren 1900-1920, toen gedekt door goud, door hyperinflatie ten onder zou zijn gegaan. Het werd daarom niet boven gehaald en verzegeld "for future use”. Dat zou de reden geweest zijn voor president Woodrow Wilson om de Federal Reserve op te richten (cfr Bix Weir). En (2): de wereld kent nu het digitale goud: Bitcoin ! Als Bitcoin van uit Amerika zou zijn ontstaan en Satoshi Nakamoto is een pseudoniem van uit The Federal Reserve of de geheime diensten van Amerika, dan zou Amerika met de miljoen Bitcoin die Satoshi nog in bezit heeft wel terug dominant kunnen zijn wanneer Bitcoin de rol van goud overneemt en de wereldreservemunt wordt.

Nu, Glen van Financial Turmoil Explained bespreekt wat de Federal Reserve publiceert op https://fedpaymentsimprovement.org/ : nl. ze werken aan een plan om financiële transacties te versnellen. Terwijl het nu nog een dag duurt om binnen het gekende financiële systeem (met banken als 3de partij) geld over te maken van de ene naar de andere rekening bestuderen ze met 300 man om tegen 2020 die snelheid te verbeteren. Dat terwijl crypto’s vandaag in minder dan een seconde in staat zijn, zonder tegenpartij, diezelfde transactie uit te voeren. Als die informatie van de Fed correct is, betekent het niets minder dan dat ze moeten concurreren met Bitcoin. Dan ziet het er naar uit dat ze het huidige systeem zullen overhevelen naar de blockchain en ze dus een soort dollarcoin zullen introduceren. Maar met de triljoenen dollars die nu in omloop zijn zouden ze dan ook triljoenen van deze coins moeten maken of 1 dollarcoin geven voor 1000 fiat-dollars om er wat nullen af te krijgen. Die dollarcoin zou dan concurreren met de huidige Bitcoin, wat op voorhand een verloren zaak is. De dollar eindigt net zoals de Venezolaanse bolivar (of Turkse Lira) op koopkracht waarde nul. Dan is het werkelijk zo dat, zoals Anton Antonopolous stelt, dat we op dit ogenblik zelfs nog niet bij de “early adopters” zijn die Bitcoin bezitten, maar bij “the lunatic French” !

Proficiat dus, als u een portefeuille aan crypto’s bezit. Dubbel proficiat zelfs, als u ze zelf beheert en dus je eigen bank bent. Het is bemoedigend dat steeds meer mensen beslissen om zelf hun crypto’s te beheren. Zo moeilijk is het niet, een e-mail sturen was in 1995 ook even wennen. Alleen wordt beveiliging met de dag belangrijker. Hoe meer mensen crypto’s aanhouden, hoe meer oplichters er aan het werk zijn. Wist u dat in 2017, alleen al op de exchange Coinbase, er elke dag 50.000 nieuwe klanten zich registreerden om crypto’s te kopen ? Elke dag 50.000 ! En net zoals we het kennen van die valse mails die naar jouw bankgegevens vissen, krijgen we nu phishing mails van een zogezegde exchange, om u extra te verifiëren, waardoor u uw paswoord te kennen geeft. Ook bij het kopiëren van jouw public key om een transactie te doen, wordt bij het plakken het bestemmingsadres soms verwisseld naar het adres van de oplichter. Het is dus dubbel opletten geblazen. Maar er is geen ontkomen aan: crypto’s zijn de toekomst. Zorg dat je goed gepositioneerd bent (in goud, zilver en crypto’s) !

Met genegen groeten,

Geert

P.S. De koers van Bitcoin bodemt nu al een tijdje rond de $6.000,-. Als die bodem niet doorbroken wordt is de kans op een opwaartse beweging groot. Ik ga daarom wat fysiek goud (Britse ponden) verkopen om wat meer Bitcoin in te slaan. Contacteer mij als je interesse hebt om wat fysiek goud van mij over te kopen.

Nimva Nieuwsbrief - Heet van de naald

Schrijf je in op de nimva nieuwsbrief en ontvang gratis de mini-cursus Koopkrachtbehoud.

Je kan je op elk moment uitschrijven en we geven je adres niet door aan derden.

© 2015-2020 Nimva