Nieuws

Beste mensen,

Het begint te spannen. De gele vesten in Frankrijk plannen een “run on the Banks”. En het idee verspreidt zich naar andere delen van de wereld. Inderdaad, als voldoende mensen hun geld afhalen bij de bank en aanhouden in cash of omzetten naar goud, zilver en Bitcoin zal het rap gedaan zijn met het bankensysteem. Banken werden in 2008 gered met zo’n 700 miljard dollar. Met belastingsgeld en op krediet (want geld is schuld). Vandaag hebben de banken zo’n 22.000 miljard dollar nodig om gered te worden ! Gaan de regeringen dit opnieuw ophoesten ? Of gaan ze de huidige wet toepassen (de aandeelhouders en de depositohouders - de klant dus - moeten bijspringen) ? Je kan er van op aan dat iedereen zijn gele vest gaat aantrekken als het zo ver komt.

Ik ga er van uit dat die crash er komt. Dat de banken dicht gaan. Dat de wereld een tijdlang op zijn kop zal staan. Het zou goed zijn dat dit corrupte systeem aan zijn einde komt. Tijd voor iets nieuws. En dat is er: crypto-currencies. De United Nations zijn in overleg geweest met Charlie Lee, de ex-Google-man die de code van Bitcoin optimaliseerde en Litecoin ontwierp. Werkt snel, is energiezuinig en doet perfect dienst als dagelijks betaalmiddel. Charlie Lee verkocht al zijn Litecoin. Zo is er niemand meer die aangesproken of verantwoordelijk kan gesteld worden. Het systeem draait zonder menselijke tussenkomst en kan niet stilgelegd worden. Zoals Bitcoin. Als Bitcoin het digitale goud is, is Litecoin het digitale zilver. En nu komt ook het bericht binnen dat winsten met Litecoin als belegging niet belast zullen worden !

Beste mensen, ik mag geen financieel advies geven als informaticus, maar ik zeg jullie wat ìk doe: ik koop nu Litecoin en voeg het toe aan mijn Crypto-portefeuille ! Litecoin stond een jaar geleden te koop voor meer dan €200,-/stuk. Nu koop je er één voor nog geen €30,- ! Charlie Lee twitterde wel: “besef dat de prijs van Litecoin kan zakken tot wel €20,-“. Wist hij dat dit de bodem zou worden ? En we weten dat Bitcoin, Litecoin en de sterke crypto’s niet verdwijnen. Ze blijven bestaan, zij het met een sterk schommelende prijs. Het is al zo vele keren gebeurd: Bitcoin en Co stijgen fenomenaal in waarde om daarna terug te vallen naar een iets hogere prijs dan aan het begin van de rush. De meeste mensen kopen in volle stijging en zijn totaal afkerig als het spotgoedkoop staat. Ik heb geleerd het omgekeerde te doen: verkopen bij een felle stijging (en omzetten naar goud) en stelselmatig bijkopen als de prijs daalt.

Intussen heb ik ook de VISA-kaart getest die met Bitcoin, Litecoin, Ripple, Ethereum en nu ook met Waves geladen kan worden. Ik heb wat Bitcoin en wat Litecoin op de kaart gezet. Op het moment dat ik een betaling wil verrichten in een winkel of op internet dien ik het benodigde bedrag om te zetten naar euro. Ik kocht 2 tickets voor een optreden in maart van mijn favoriete muzikant Stef Bos. Daar had ik €42,- voor nodig. Ik heb met de Wirex-app op mijn smartphone LTC 1,51 omgezet naar euro en vervolgens die tickets betaald als een normale Visa-transactie. Dat waren de laatste 2 beschikbare plaatsen ! Joepie, ‘k heb geluk !!! In een (hyper)inflaterende wereld is dit wel handig: je behoudt crypto’s (die in koopkracht zullen toenemen) en je zet pas om naar koopkracht-verliezende euro’s op het moment dat je iets wilt kopen.

Maar…. Eerlijk gezegd…. Ik heb toch mijn bedenkingen. Het lijkt er op dat we met die crypto’s als mensheid er op vooruit zullen gaan. Dat we een minder corrupt geldsysteem zullen hebben en dat de macht van de elite hierdoor zal slinken. Hmmm…. Ik hoop het, maar ik weet het zo nog niet. Met al die blockchains die alles voor de eeuwigheid gaan registreren zullen we niet evolueren naar een vrijere wereld waar iedereen zijn talent kan gaan ontplooien. Deze technologie is, vrees ik, eerder bedoeld om ons als mensheid nog meer tot slavernij te dwingen. Kijk, toen het huidige geldsysteem ontworpen werd, wisten ze verdomd goed dat er een moment zou komen dat het zou ontploffen. Dit geldsysteem zorgt voor groei. Voor toegevoegde waarde. Enkele honderden jaren geleden was dat een uitstekend idee. De planeet werd ontgonnen en we zijn er op materieel vlak ontzettend op vooruit gegaan. Tot vandaag waarop we om de oren geslagen worden met de meest spitsvondige producten om ons leven aangenaam te maken. Maar de planeet is eindig. We kunnen niet blijven groeien. Dit geldsysteem gebaseerd op krediet zorgt voor steeds meer expansie en groei. We begrijpen dat dit systeem niet eeuwig kan blijven duren.

De ontwerpers van toen wisten het toen al. Wij mensen, zien de laatste jaren pas hoe dit systeem werkt en hoe het ons tot slavernij dwingt. Hebben de Rothschilds en kornuiten dit dan uitgevonden ? Ik vrees dat ook zij hun bazen hebben. En die zijn veel intelligenter dan de doorsnee mens (maar allicht veel minder liefdevol en mededogend). Ik las ooit het boek “De 12de planeet” van Zecharia Sitchin. Je kan het vinden (of bij mij verkrijgen) als pdf op het internet. Ik viel zowaar van mijn stoel. Tegelijkertijd had ik zoiets van “Zie je wel ? Had ik het niet gedacht ?” Bram Vermeulen had dezelfde reactie en heeft er ooit een theatervoorstelling over gegeven : In den beginne…. Als je je hierin verdiept kom je pareltjes tegen zoals het boek “Zo heb je de Bijbel nog nooit gelezen” waarin het Oude Testament letterlijk hervertaald wordt en uitgelegd wordt als iets wat echt is gebeurd. Vandaag begrijpen we beter dan ooit dat wat hier geschreven staat, dichter bij de waarheid aanleunt dan onze Katholieke opvoeding ons moet doen geloven ! Als Glen van The Delta Report dan stelt dat de technologie van Bitcoin zo vooruitstrevend is dat ze misschien wel reversed engineered is en misschien wel gevonden werd in een neergestorte UFO, dan gooi ik dat idee niet meteen van tafel. Het zou kunnen. En als dat zo zou zijn, kan je er gif op innemen dat die buitenaardse kwistenbiebels weten waar ze naartoe willen met hun blockchain-technologie !

Maar goed, ik ben “maar” een mens en kan niet veel meer doen dan mijzelf en de mensen in mijn omgeving helpen om zich te beschermen tegen wat mogelijks op ons afkomt. En dat is op dit moment je zo goed als mogelijk veilig stellen buiten de banken om. Bescherm jouw koopkracht door geen vertrouwen meer te stellen in een derde partij (ook mij niet !) zoals een bank, wat je verworven hebt in eigen bezit te houden (goud, zilver, cash) en je voor te bereiden op het geldsysteem van morgen : crypto’s. Ben je nog niet genoeg vertrouwd hiermee ? Ik geef in maart opnieuw een aantal workshops om leren om te gaan met crypto’s. En… neem misschien een voorbeeld aan mij en voeg nog wat Litecoin toe aan jouw portefeuille. Ik denk dat je daar een gouden zaak aan doet !

Met genegen groeten,

Geert

Nimva Nieuwsbrief - Heet van de naald

Schrijf je in op de nimva nieuwsbrief en ontvang gratis de mini-cursus Koopkrachtbehoud.

Je kan je op elk moment uitschrijven en we geven je adres niet door aan derden.

Activiteiten