Nieuws

Beste mensen,
 
We zijn 11 september 2019 goed doorgekomen.  Er is niets gebeurd, toch ?  Aan de oppervlakte niet, zegt Bix, maar op de achtergrond is het alle hens aan dek.  Hij verwijst naar een artikel op Zerohedge.com waar onderstaande grafiek toont hoe de obligatiemarkt op enkele dagen tijd rond 11/09 naar beneden tuimelt.  Daar gaat ons pensioen !  Enfin, ik weet niet echt hoe erg het allemaal gesteld is nu, maar dat er heel wat onrust is in de wereld die de tikkende financiële tijdbom in gang kan zetten is wel duidelijk.
 
 
Bonds.jpg
 
 
Een goede vriend laat me weten dat hij iemand kent die dagelijks aan remote viewing doet (in alfa-modus of meditatietoestand kijken in toekomst en verleden) en bevestigt dat de financiële reset er wel degelijk aankomt, maar nog 4 jaar op zich zal laten wachten.  Hoe het ook zij, met onze strategie zitten we goed: weinig fiat-geld op de bank en vermogen in fysiek edelmetaal en crypto’s in eigen bezit.
 
Wat crypto’s betreft lijkt het nu wel stilte voor de storm.  Telkens er een enorme toename in waarde was bij crypto’s bewoog de koers zich voordien een tijdje zijwaarts of leek er nauwelijks beweging te bespeuren.  Dat geeft me het signaal om in te stappen of wat bij te kopen.  Het blijft me verbazen dat mensen enkel interesse hebben in kopen als de prijzen de pan uit swingen en er een hekel aan hebben als het spotgoedkoop is.  Omdat ik overtuigd ben dat we absoluut richting blockchain-technologie evolueren en geld de eerste use-case is, heb ik geleerd (met vallen en opstaan) om bij te kopen als de prijzen stabiel en laag staan en te verkopen bij winst.  Mensen die nu voor het eerst Bitcoin kopen doen dit nu aan een lagere prijs dan 2 jaar geleden en maken een grote kans om in de komende bull-run winst af te romen.
 
Dit spel (want ja, het is wel een spel) blijft natuurlijk alleen maar duren zo lang de bevolking het vertrouwen behoudt in de dollar en euro en we nog winst uit crypto’s op onze bankrekening willen zetten.  Daarom dat ik die stap nu al oversla en direct goud of zilver aankoop met Bitcoin ipv via de bank te passeren.  Bij 2 goud- en zilverhandelaars heb ik al gekocht en betaald met Bitcoin en dat verliep vlekkeloos.  Ik heb zo het stille vermoeden dat op termijn we enkel nog zullen gaan rekenen met Bitcoin en goud en dat het vertrouwen in fiat-geld totaal zal verdwijnen.
 
Wat ik wel al begrepen had, maar nog nooit zo goed uitgelegd kreeg, is het feit dat aandelen die je op de beurs koopt niet de echte aandelen zijn, maar ook afgeleide producten of derivaten.  Dick Allgire legt in deze video uit dat de DTCC (financieel orgaan in de VS) de echte aandelen in portefeuille neemt en “straataandelen” uitgeeft in gelijk welke hoeveelheid als ze willen.  Dat betekent dat er veel meer aandelen (maar geen echte) kunnen worden verhandeld dan dat er uitgegeven zijn.  Zowel met aandelen als met geld is het dus precies hetzelfde: ze printen er maar bij, zo veel als ze willen.  "Print money to infinity” zoals Bix al zo vaak heeft gezegd, om het hele kaartenhuis in elkaar te laten zakken.  Omdat je nu geen fysieke certificaten meer krijgt als je een aandeel koopt maar alles op een effectenrekening staat, heb je dus niets fysiek in handen.  En kan je er dus maar beter van afblijven.  Alleen wat fysiek in jouw zak zit (ook de crypto’s) is nu nog veilig, al moet je dat natuurlijk ook weer veilig bewaren.
 
In mijn lezing “Bitcoin, oplichting of wereldmunt”, had ik melding gemaakt dat de eerste presentatie van 2 jaar geleden beschikbaar gesteld wordt aan mensen die zich aanmelden voor de nieuwsbrief op www.nimva.be.  Een hele reeks mensen heeft dat ook gedaan, waarvoor mijn dank, maar ik merk ook op dat er tamelijk wat mensen zich aanmelden, maar vervolgens niet klikken op de link in de bevestigingsmail die na aanmelding gestuurd wordt.  Om de aanmelding effectief te maken en de presentatie te kunnen downloaden, dien je te bevestigen dat je mijn mails wilt ontvangen in de bevestigingsmail.  Na die bevestiging ontvang je een korte reeks van 6 mails waarbij in de eerste je de presentatie kan downloaden.
 
Tot slot wil ik nog melden dat er nog enkele plaatsen beschikbaar zijn voor de workshop “Zelf crypto’s beheren” op zondag 29/09 te Zottegem.  Van 9u30 tot 16u30 leert u daarin het volgende:
 

- Wat is Bitcoin ?
- Hoe werkt de blockchain ?
- Wat is een private key ?
- Wat zijn public keys ?
- Wat is een hardware wallet ?
- Wat is een software wallet ?
- Welke computer zal ik gebruiken ?
- Hoe beveilig ik mijn crypto's ?
- Windows, Mac, Linux ?
- Kan ik crypto's aanhouden op een smartphone ?
- Hoe koop ik Bitcoin ?
- Hoe verstuur ik geld met crypto's ?
- Oefeningen

Iedereen doet eigenhandig een betaling.

Deelname in de kosten: 
Niet klanten: €120,-
Klanten: €70,-

Lunch, koffie & water zijn inbegrepen.

Aanmelden bij Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 
Om af te sluiten citeer ik nog een quote uit een video die ik noteerde: “A bank is a business, and like any other business, she can fail”.
 
Met genegen groeten,
 
 
Geert

 

Nimva Nieuwsbrief - Heet van de naald

Schrijf je in op de nimva nieuwsbrief en ontvang gratis de mini-cursus Koopkrachtbehoud.

Je kan je op elk moment uitschrijven en we geven je adres niet door aan derden.

© 2015-2020 Nimva