Nieuws

Beste mensen,
 
Litecoin is in enkele dagen 40% gestegen in waarde naar ongeveer €40,-/stuk. En hij houdt de waarde voorlopig vast. Een nieuwe klant die eind januari ingestapt is en Litecoin kocht mocht al de eerste gouden munten aan winst binnenrijven. Na een jaar wachten doet dat deugd. Mocht de koers opnieuw zakken naar €30,-/stuk dan raad ik aan om er terug bij te kopen. Blijft de waarde stijgen, dan nemen we opnieuw winst. Tot wanneer de initiële investering terugverdiend is met goud. Daarna kan dit proces herhaald worden of je houdt de crypto’s gewoon aan. Met alle koersbewegingen er bij. Op korte termijn kan de koers alle kanten uit, op langere termijn gaat de waarde steevast omhoog. Dit omdat het fiat-geld - waar ongebreideld kan van bijgeprint worden - steeds minder koopkracht behoudt en uiteindelijk het vertrouwen verliest.
 
Landen waar de inflatie duidelijk voelbaar is schakelen over naar crypto-currencies. De Bitcoinhandel in Venezuela bereikt inmiddels een recordvolume. In Argentinië neem je het openbaar vervoer en betaal je… met Bitcoin! In Zimbabwe betaal je een veelvoud van de prijs van hier omdat het zo moeilijk is om er aan te komen. En maak je geen illusies: alle fiat-geld kent inflatie en eindigt steevast op koopkracht waarde nul. Handig voor overheden die zo hun schulden zien verkleinen. Schulden waar hun onderdanen moeten voor werken natuurlijk. Alle fiat-currencies zijn uiteindelijk ook gekoppeld aan de dollar, de wereld-reservemunt. En die dollar is gekoppeld aan olie: de petro-dollar. Maar steeds meer landen betalen hun olie niet meer in dollar. China gebruikt de Renminbi en stuurt aan om hun eigen munt als wereld-reservemunt te laten hanteren.
 
Kijk, een whistleblower of klikspaan uit de wereldbank spreekt over diegene die echt de touwtjes in handen hebben in ons monetair stelsel: Karen Hudes WORLD BANK Insider `claims` to reveal who`s behind the throne. En je weet intussen dat ik met mijn buikgevoel die Sitchin met zijn 12de planeet wel wat kan volgen. We zijn hier niet alleen op deze planeet als mens: One World; Two Species; Tartarian DNA...We were never alone. Als die Karen Hudes stelt dat die andere species (noem ze Annunaki, Nefilim of onze goden zo je wilt) mathematisch zijn en niet creatief, dan kan ik me voorstellen dat de “uitvinding” van Bitcoin uit die hoek moet komen. Ik ga er dus van uit dat Bitcoin een verderzetting is van een monetair systeem dat het niet zo goed voor heeft met de mens. Het moet bedoeld zijn om de mens verder als werkslaaf in te zetten. Om uiteindelijk het goud in de gekoloniseerde planeet Aarde te verwerven.
 
Sitchin schrijft dat de Annunaki, die hier geland waren, begonnen waren om het goud te delven. Dat goud hebben ze nodig. Volgens Sitchin om een nevel rond hun planeet (zoals onze chemtrails) te leggen zodat ze de koers van hun planeet X of Nibiru kunnen wijzigen omdat ze anders onherroepelijk in botsing komen en hun planeet zal vernietigen. Andere auteurs vertellen een soortgelijk verhaal maar het doel van het goud is anders. Feit blijft dat voor hen goud van het allerhoogste belang is. Die gewone Annunaki waren het zware werk beu en gingen in staking. Grappig dat ik dit hier vertel op de dag dat België verlamd is door de stakingen ! Ze eisten een oplossing van hun leider Annu. Die had 2 zonen, halfbroers: Enki en Enlil. Enki was de goede wetenschapper, Enlil de kwade generaal. Zo kennen wij onze Oude Testament verhalen van een goede, liefdevolle, vergevingsgezinde God die tegelijkertijd een boze, straffende was die de mens uit het Aards Paradijs verdreef. Als we onze goden in meerdere individuen zien ipv in 1 God waar al die tegenstrijdige eigenschappen in vervat zitten, dan klopt het verhaal veel beter. Dus… Enki ging aan de slag met kolven en pipetten en creëerde zijn Adam: de eerste mens. Later creëerde hij de vrouw door een rib te nemen uit Adam, wat we nu kunnen begrijpen als een beenmergtransplantatie…
 
Enfin, ik vertel dit verhaal maar omdat hier naar mijn gevoel meer waarheid in schuilt dan in mijn hele Katholieke opvoeding samen. Het onderbouwt mijn geloof dat goud als edelmetaal in ons monetair systeem super belangrijk is. En dat Bitcoin als mathematisch geldsysteem een vervolg moet zijn op ons huidige stelsel. De blockchaintechnologie houdt ook niet op met geld alleen hé. Geld is slechts een eerste toepassing. Er zullen vele jobs geautomatiseerd worden met deze technologie. En we staan echt nog aan het begin van deze (r)evolutie.
 
Het feit dat de mens minder mathematisch is maar meer wel creatief is doet me ook begrijpen dat het geluk voor een mens in zijn creativiteit te vinden is. Toch bijzonder hoe een mens geluk ervaart wanneer hij een lied gecomponeerd heeft, een nieuw recept voor een gerecht uitgedokterd heeft, zijn tuin aangelegd heeft, een boek geschreven heeft of een businessplan uitgedokterd heeft. Toch ? Geld komt daar niet aan te pas. Hooguit waardering van zijn medemens. Ziedaar het geluk van ondergetekende: een plan uitwerken om zijn medemens te behoeden voor armoede / koopkrachtverlies ! 
 
Noteer dat een monsterbox zilver, sinds ik schreeuwde om naar de goud-zilver-winkel te lopen in september ’18 als je nog wat geld op de bank staan had, nu zo’n €1.000,- duurder geworden is. Ook goud zit in een stijgende trend. En nu moet de bodem van Bitcoin en Co toch ook wel al gezien zijn, denk ik. Veel lager kan het nu niet meer gaan. Maar net zoals bij zilver is het opwaarts potentieel enorm ! De kans dat het huidige monetaire systeem op zijn grondvesten gaat daveren is ook enorm. Beveilig je daarom nu het nog kan: goud, zilver, cash en crypto’s. In eigen bezit !
 
Ik heb zo mijn eigen visie op het belang van goud en ik bekijk het misschien ietwat filosofisch of geschiedkundig. Wil je echter in de diepte kennis maken met goud-experten in de beleggerswereld ? Brecht Arnaert van MacroTrends organiseert een congres te Breda op 24 maart waar het uitsluitend over goud zal gaan. Uitnodiging hieronder, al zal je moeten navragen wat de toegangsprijs is als je geen abonnee bent. En ik voeg ook even een mail van de Europese Goudstandaard bij: een kop koffie kost in Venezuela 2 miljoen Bolivar. Gezondheid !
 
Met genegen groeten,
 
 
Geert
 
_____________________________________________________
 
Beste lezer,
 
Regelmatig vernemen we via de media dat de situatie in Venezuela volledig uit de hand is gelopen. Maar in de praktijk valt het moeilijk om zich concreet voor te stellen wat dit betekent.
De prijs voor een kop koffie is inmiddels gestegen tot 2 miljoen bolivar, tegenover 2300 bolivar 12 maanden geleden. 
 
Volgens Bloomberg’s Café Con Leche Index betekent dit dat de prijs van een tas koffie met 87.000% is gestegen. Een percentage om stil van te worden.
 
Maar inmiddels is diezelfde kop koffie al weer veel duurder geworden. De prijzen in Venezuela verdubbelen namelijk elke 18 maanden. Volgens het Internationaal Monetair Fonds is het land hard op weg om voor het einde van dit jaar het inflatieniveau van 1 miljoen procent te bereiken. 
Venezuela gaat zodoende dezelfde weg op als Zimbabwe 10 jaar geleden en Duitsland in de jaren 20 van vorige eeuw.
In Duitsland volstond op het hoogtepunt van de hyperinflatoire crisis een kruiwagen vol Duitse marken niet om een snee brood te kopen.
In Zimbabwe werd op een bepaald moment een bankbiljet van 100.000 miljard dollar gedrukt, maar dat volstond in 2009 niet om een busticket te kopen in Harare.
De Venezolaanse president Nicolas Maduro plant nu het schrappen van een aantal nullen op de bankbiljetten. 
Een maatregel die uiteraard niet zal volstaan om de inflatie te stoppen.
Op een bepaald moment loopt hyperinflatie zo uit de hand dat de aanpassing van valutakoersen volslagen zinloos is.
Het enige wat zou kunnen helpen is het betalen van de rekeningen in goud. 
De goudprijs uitgedrukt in bolivar is door het plafond gevolgen, maar het gele metaal heeft in Venezuela gewoon zijn waarde behouden.
 
Maar de Venezolaanse overheid heeft haar goudvoorraden in snel tempo afgebouwd en dat wreekt zich nu. Maar Venezolanen die op de goudmarkt hun inkopen deden, beschikten nog altijd over voldoende goud om het land te verlaten. Waaruit blijkt dat goud behoud van welvaart garandeert wanneer de inflatie volledig uit de hand loopt.
 
Fijn weekend!
 
Het Europese Goudstandaard team.
014/74.56.30
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
 
 
_____________________________________________________

Begin doorgestuurd bericht:
Van:MACROTrends - Beleggersplaats <Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.>
Onderwerp:Definitief programma goudcongres - 24 maart 2019 - Breda
Datum:13 februari 2019 om 09:19:37 CET
Aan:Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Antwoord aan:MACROTrends - Beleggersplaats <Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.>

Nieuwsbrief Macrotrends
13 februari 2019
  

Definitief programma goudcongres
24 maart 2019 - Breda

  

Geachte heer De Vleeschouwer,


Binnen dit en zes weken komen we in Breda samen voor een congres met maar één thema: de toekomst van goud. Ik denk namelijk dat we nu definitief mogen besluiten terug in een bull market te zitten, na veel gedoe en getwijfel.

De reden waarom zullen jullie kunnen lezen in de volgende editie van MT, die nu vrijdag verschijnt. Het wordt een nummer dat helemaal gewijd is aan goud. Geen crypto, geen steraandelen, alleen maar goud en goudmijnen.

In de tussentijd wil ik u op de hoogte brengen van het feit dat ook het programma voor de studiedag nog gewijzigd is. Dat bevatte naast goud ook een beetje crypto en private equity, maar dat was eigenlijk maar in afwachting.

Ik was namelijk aan het vissen achter twee grote namen, en bij deze kan ik u met enige trots aankondigen dat ik ze heb kunnen strikken. Het betreft Mark Valek van www.incrementumcapital.com en Thibaut Lepouttre van www.caesarsreport.com.

Met die twee heren is het plaatje compleet: volgens mij hebben we nu de beste specialisten van Europa op een rijtje. Dit belooft dus weer een dijk van een congres te worden, en ik nodig jullie er dan ook van harte allemaal op uit!

 
   

600_mt2.png

 

Even wat achtergrond:

Incrementum Capital werd 10 jaar geleden gesticht als een vermogensbeheerder, geïnspireerd door de Oostenrijkse School. In die tien jaar is het bedrijf een begrip geworden, en dan vooral door hun jaarlijks goudrapport.

In dat rapport, (klik hier om dit gratis rapport te downloaden), zit er steeds een bom aan info over de laatste trends in goud, de geopolitiek, en ook het cultureel systeem dat ervoor zorgt dat goud eigenlijk niet gewaardeerd wordt zoals het hoort.

Valek horen spreken is een must, zeker omdat hij als geboren netwerker in contact komt met zowat iedereen in de sector. Hij weet wat er speelt, en kan goud belichten vanuit heel veel verschillende aspecten.

Caesars Report, dan, is het geesteskind van Thibaut Lepouttre. Voor wie hem niet kent: hij staat wijd en zijd bekend als een "number cruncher": iemand die bijna maniakaal bezig is met het analyseren van de boekhouding van bedrijven.

Om u een voorbeeld te geven: ik had moeite om hem te pakken te krijgen, omdat hij de voorbije weken door heel de VS aan het reizen was om her en der goudmijnen te bezoeken. 

Aan hem vroeg ik dan ook om aan ons de drie beste goudmijnen voor te stellen, alsook de drie beste zilvermijnen, en als kers op de taart ook de drie beste grondstoffenbedrijven tout court.
 

600_mt12.png
 

 
Voeg je daarbij nog de top-analyse van een man die 27 jaar lang de vice-president van Morgan Stanley was, Diederik Schmull, dan weet je gewoonweg dat dit één van de beste goudconferenties van de komende jaren gaat worden.

Reserveer daarom vandaag nog uw plaats. De prijs voor het grote publiek is 499 EUR, en zelfs aan die prijs stromen de inschrijvingen internationaal binnen. Maar voor jullie geldt dus de abonneekorting van 199 EUR.

Gebruik daarvoor de code ABO bij het inschrijven op het formulier, en onthou dat deze code ook nog gebruikt kan worden voor één extra persoon. Aarzel echter niet te lang, want met dit verbeterde programma vliegen de plaatsen de deur uit.

Link naar pagina met alle info: The Future of Gold

Link naar inschrijvingsformulier: Schrijf u hier in

Gebruik de code ABO om tegen 60 % korting te komen.Brecht Arnaert

Ik wens u nog een PRACHTIGE dag!

 
Beste groeten,

Brecht


Noot: De lezing van Roeland Creve over GRIN is niet afgelast, maar zullen we inpassen in een gespreksnamiddag over de toekomst van crypto, die plaats zal vinden op zondag 22 september 2019 te Antwerpen. Noteer die datum alvast in uw agenda, want op die dag zal ook fiscaal jurist Werner Niemegeers van de partij zijn. Hij kan u alles vertellen over hoe men crypto's fiscaal kan behandelen.

Noot: Tot nog toe heb ik de conferenties steeds in Antwerpen georganiseerd. Breda is echter maar een half uurtje verder rijden via de A19 en het is zondag, dus normaal gezien is het verkeer heel rustig. Maar nog veel beter, is er een weekendje Breda van te maken, met de conferentie op zondag als hoogtepunt. Kleine tip: overnacht op zaterdag. Hotel Princeville heeft namelijk een excellente spa. :). 

  
 
 

Nimva Nieuwsbrief - Heet van de naald

Schrijf je in op de nimva nieuwsbrief en ontvang gratis de mini-cursus Koopkrachtbehoud.

Je kan je op elk moment uitschrijven en we geven je adres niet door aan derden.

Activiteiten