Nieuws

Beste mensen,

Er stromen grote sommen geld naar Bitcoin en zijn broeders. In 1 maand tijd kocht de eigenaar (of eigenaren) van onderstaande 5 public keys meer dan 133.000 Bitcoin. Een eigenschap van Bitcoin is dat iedereen zo maar kan kijken in de blockchain hoeveel Bitcoin een public key (te vergelijken met een bankrekeningnummer) heeft. Zo lang je geen identiteit kan koppelen aan zo’n public key (of adres) weet je niet wie de eigenaar is. Maar ik kan je wel vertellen dat onderstaande adressen niet van mij zijn ! Als je een klein miljard dollar kan besteden aan Bitcoin op een maand tijd, ben je allicht wel een institutionele belegger. Een bank, een verzekeraar, een pensioenfonds (maar hier vrees ik voor) of misschien toch een rijk tante nonneke ? 

https://captainaltcoin.com/new-whales-are-here-somebody-bought-133k-bitcoins-in-the-last-4-weeks/

Below are the 5 addresses and the approximate dollar amount at the time of writing.
13k bitcoin moved


Who bought more than 130000 bitcoins in these 4 weeks ?


Heeft het iets te betekenen ? Wel… we weten intussen dat net zoals bij goud, zilver en aandelen de prijs van crypto’s hevig gemanipuleerd wordt. De grote geldjongens manipuleren de prijs - with the click of a mouse - en laden het fysieke goedje (goud, zilver én Bitcoin) in op het moment dat de prijs gunstig is. Eenmaal de buit binnen kan de prijs de andere richting uit gestuurd worden. De rijken worden rijker, de armen worden armer. De koopkracht is sinds het ontstaan van de dollar in 1792 zo maar eventjes 98% gedevalueerd. De laatste 2% van deze exponentiële curve zal niet zo veel tijd meer nemen. Dan is het over en uit met de dollar. De Fed vernietigt op dit moment geld dat eerder geprint werd om de economie te ondersteunen (lees: om de banken verder te laten spelen). Als ze nu ook nog de rente gaan verhogen is dit het perfecte recept om de MOAC - Mother Of All Crashes - te starten. Een crash zoals in 2008. Een elektronische run on the Banks. In minder dan 24 uur. Als de wereld op zijn kop staat en iedereen schreeuwt dat er wat moet gebeuren zullen de geldpersen opnieuw ronken. Dag en nacht. Helicopters zullen het geld naar beneden strooien zodat iedereen toch maar terug aan het kopen slaat en de economie terug aantrekt. Het was Ben Bernanke, ooit de voorzitter van de Fed, die de term “helicopter money” lanceerde. Dat wordt de doodsteek van de dollar die door hyperinflatie de laatste 2% aan koopkracht zal ontnemen. Die helikopter moet je dan wel eerder zien in programma’s zoals gewaarborgd inkomen, belastingteruggave, premies, etc.

Op dit ogenblik staat het sentiment in de Crypto-markt op Fear. Een goed moment dus om de Crypto-portefeuille te verstevigen en te positioneren. Als de crash er effectief komt kan de meter nog veel harder in het rood slaan, kunnen de crypto’s ook nog verder dalen in waarde, maar wordt de kans dat je nog kan bijkopen erg klein. Exchanges zijn afhankelijk van banken en het zou de eerste keer niet zijn dat exchanges (tijdelijk) sluiten, geen voorraad meer hebben of weigeren nieuwe klanten te aanvaarden.Er is een theorie…. Woodrow Wilson tekende in 1913 met tegenzin de Federal Reserve Act omdat hij schrik had dat door het gevonden goud in de Grand Canyon het monetaire systeem, toen gebaseerd op goud, door hyperinflatie zou instorten. Op dit ogenblik is de Fed echter in het fiat-geldsysteem zijn doodvonnis aan het schrijven. Ofwel schakelen ze over naar een nieuw systeem (en dat zouden dan allicht wel crypto’s zijn) ofwel…. Zou Trump het niet in zijn hoofd kunnen halen om de Fed te nationaliseren en terug onder de US Treasury te brengen ? Om dan terug te keren naar een eerlijk (of eerlijker) geldsysteem ? Op goud gebaseerd ? En een einde te stellen aan die derivaten-zwendel ? Het is een feit dat die afgeleide financiële producten of derivaten ontstaan zijn bij de komst van de computer, ergens in de jaren 1960. Alan Greenspan, een goeie programmeur en later voorzitter van de Fed, bedacht dat het fiat-geldsysteem met deze gecomputeriseerde derivaten op termijn zou imploderen en zichzelf dus zou vernietigen. In 2008 was het al zo ver, maar er was geen alternatief voorhanden, dus werden de banken met belastingsgeld gered. Nu is het precies 10 jaar geleden dat Satoshi Nakamoto zijn white paper rond Bitcoin lanceerde. De toestand van de banken is vandaag duizend keer erger dan in 2008. En Satoshi Nakamoto blijkt een groep mensen te zijn, waaronder Alan Greenspan…

In mijn zoektocht - sinds 2008 - naar een beter en ethischer geldsysteem is er 1 systeem wereldwijd enorm doorgebroken: Bitcoin. Dit is zeker niet het meest ethische maar zeker wel waar de wereld naartoe evolueert. Ik heb mij voorgenomen om met de kennis die ik heb vergaard rond het financieel-economische wereldspel, mijzelf, mijn familie en mensen om me heen te helpen in het behouden van hun koopkracht. Dat doe je dus op dit moment door jouw middelen bij de banken tot het minimum te beperken en de centen die je bijeen harkte door te werken en te sparen om te zetten naar fysiek goud, zilver, cash (om de transitie door te komen) en crypto’s. In eigen beheer. Laat geen crypto’s staan op een web-site of op een exchange ! Geloof je in mijn stelling (ik herhaal natuurlijk wat ik zelf lees en hoor) ? Informeer dan de mensen die je liefhebt. Een goudstukje, wat zilver en een beetje crypto’s kunnen een wereld van verschil maken wanneer het er op aan komt. Ik bereid me alvast voor om winkeliers, zelfstandigen en KMO’s in te kunnen lichten hoe ze hun goederen en diensten kunnen verkopen door crypto’s te aanvaarden op een eenvoudige en veilige manier. In Venezuela (dat hyperinflatie kent) is het DASH dat doorgebroken is. Je kan daar met DASH betalen door een smsje te sturen met jouw gsm. Als het over een wereldwijd geaccepteerde crypto gaat, gok ik op Litecoin. Litecoin is the right coin !

Met genegen groeten,

Geert

Videotip
Mike Malloney maakt prachtige en leerrijke video’s over ons geldsysteem. Hier over het feit dat de geschiedenis zich steeds herhaalt: Imperiums zoals het Romeinse Rijk of vandaag Amerika gaan ten onder door de waarde van hun munt steeds maar opnieuw te devalueren: American Bread & Circus (Hidden Secrets Of Money Ep 10): https://youtu.be/fiCKf7hfagk

P.S. De mails die ik stuur zijn terug te vinden op mijn blog bij www.nimva.beBegin doorgestuurd bericht:

Van: "Maarten Verheyen" 
Onderwerp: FED zal met de ogen knipperen
Datum: 4 november 2018 om 18:01:08 CET
Aan: "Friend" 


De FED voert een strikter monetair beleid en dat is over heel de wereld voelbaar. 

De groeilanden gaven gemiddeld 28% van hun waarde prijs ... de Eurostoxx50 speelde 15% kwijt ... en de S&P500 verloor iets meer dan 10%. 

Om maar even aan te geven dat een terugkeer naar een normaal monetaire beleid niet zonder slag of stoot verloopt. 

De Federal Reserve moet niet alleen de massale stroom aan liquiditeiten opdweilen, maar wil tegelijkertijd ook nog eens de rente optrekken tot een realistischer niveau. 

Zoals zo vaak zien we de effecten van dit beleid eerst in de groeilanden, maar inmiddels bereikt de liquiditeitskrapte ook de ontwikkelde wereld.

Een vraag die me bezighoudt, is hoe lang de FED in deze richting kan blijven marcheren?

Trump heeft zich al een aantal keren flink opgewonden over het beleid van de centrale bank. 

Op een bepaald moment zal de FED gewoon verplicht zijn om de teugels wat te vieren, en dat zou dan fantastisch nieuws zijn voor de goudsector. 

Ook aandelen kunnen daar kortstondig van profiteren en misschien opnieuw de oude highs testen (als we Paul Tudor Jones mogen geloven).

Een bounce richting oude highs zou een mooi moment zijn om aandelen te verkopen en zelfs short te gaan. 

Voor de rest blijf ik vasthouden aan mijn investeringen binnen de edelmetalen. 

Zowel zilver als platina blijven aantrekkelijk en bijgevolg koopwaardig. 
groeten,

Maarten Verheyen

Nimva Nieuwsbrief - Heet van de naald

Schrijf je in op de nimva nieuwsbrief en ontvang gratis de mini-cursus Koopkrachtbehoud.

Je kan je op elk moment uitschrijven en we geven je adres niet door aan derden.

© 2015-2020 Nimva