Nieuws

Beste mensen,
 
Onlangs hoorde ik een grapje over 2 joden die goeie zaken deden.  Jood A zie tegen jood B dat hij een antiek kastje te koop had.  Hoeveel vraag je er voor, vroeg B ?  Och, zei A, €1.000,-.  Is goed, zei B, ik koop het.  Een week later meldde B aan A dat hij een kastje te koop had.  Hoeveel vraag je, vroeg A ?  Och, zei B, je mag het hebben voor €1.100,-.  Is goed, zei A.  Terug een week later verkocht A dat kastje terug aan B voor €1.200,- waarna een week later A het terug kocht voor €1.300,-.  Dat ging zo enkele weken door tot wanneer iemand in de gaten kreeg dat dat kastje alsmaar duurder werd.  Hoeveel vraag je voor dat kastje, vroeg die man aan jood B, die er intussen al €1.900,- voor betaald had.  €2.000,- zei B en verkocht het kastje aan de nieuwkomer.  De 2 joden klapten de handen tegen elkaar en deelden de winst: “wij doen toch goeie zaken hé” !
 
Ik brei dit grapje nog wat verder uit: jood A heeft met zijn bank JP Morgan een kilo zilver te koop en biedt het aan aan zijn vriend jood B van Citybank: €1.000,-.  Is goed, zegt B en tekent de aankoopovereenkomst.  Een week later zegt B tegen A dat hij een kilo zilver te koop heeft.  Hoeveel vraag je er voor, vraagt JP Morgan ?  €900,- zegt Citybank.  Is goed, zegt JP Morgan die het contract tekent.  Een week later wisselt de kilo zilver van eigenaar voor €800,- en nog enkele weken later is de prijs gedaald tot €100,- de kilo.  Nu gaan ze naar de zilvermijnen die met hard labeur nog nauwelijks uit de kosten komen om het goedje uit de grond te halen.  We willen wel wat zilver kopen, zeggen de 2 vrienden, en kopen de hele voorraad op.  Opnieuw klappen ze de handen tegen elkaar: “wat doen wij toch goeie zaken hé” !
 
Dit grapje illustreert mooi hoe je met papieren contracten of derivaten de prijzen kan manipuleren.  En wees er maar zeker van: alle prijzen van assets op de financiële markten zijn gemanipuleerd.  Door al het geld bij printen worden aandelen en financiële producten alsmaar duurder.  De goede huisvader wil dat zijn spaarcenten, waar hij hard voor gewerkt heeft, wat rente opbrengt en laat zich verleiden door zijn bankier (bewust of onbewust) om een hogere opbrengst te krijgen dan het niets opbrengende spaarboekje.  Hij koopt aandelen, obligaties of fondsen waar de geschiedenis aantoont dat het een mooi rendement oplevert.  Wat hij niet beseft is dat hij op handen en voeten koperen muntjes zoekt vlak voor een rijdende pletwals.  Hij heeft 50% kans dat zijn belegging 2% stijgt in waarde het volgende jaar.  Hij heeft ook 50% kans dat zijn belegging in die papieren contracten waardeloos worden.
 
Kijk, het fiat-geldsysteem werkt uitsluitend op vertrouwen.  Het vertrouwen dat het geld dat jij mij geeft, ik zal kunnen gebruiken om elders iets te kopen.  Dat vertrouwen is er nog, maar hoe lang nog ?  Alle geld is schuld, waar rente over moet betaald worden.  En daardoor moet er steeds geld worden bij gemaakt.  Het fiat-geldsysteem is een piramidespel en we weten allemaal hoe een piramidespel eindigt.  Diegenen die onderaan de piramide staan zijn altijd de klos.  Op dit ogenblik hebben banken precies hetzelfde probleem als in 2008.  Er is geld te kort en banken zijn weigerachtig om elkaar geld te lenen.  Ze weten dat de onderliggende waarborgen eigenlijk waardeloos zijn.  Als de bank die geld leent zijn schuld niet terugbetaalt, blijven ze zitten met waardeloze waarborgen.  De centrale bank moet dagelijks ( ! ) geld printen en de banken uit de nood helpen.  Hoe lang nog vooraleer dit in de media komt en de mensen beseffen dat al dat geld niets meer is dan een stukje papier of een cijfer op de computer ?  En dat bewustzijn groeit.  Een klant stuurde me een foto uit Portugal waar op de muur geschreven staat “Until debt tear us apart” (in bijlage) !
 
Centrale banken, landen en overheden beseffen natuurlijk ook wel welk onheil er boven hun hoofd hangt.  In allerijl bouwt Turkije aan de digitale Lira  een op de blockchain gebouwde voortzetting van hun vroegere fiat-munt.  Europa wil de Euro cryptografisch maken zodat de kersverse voorzitster van de ECB, Christine Lagarde, er kwistig kan mee strooien.  China wil zijn Yuan op de blockchain en de wereldreservemunt worden.  Facebook zijn plan om met de Libra een alternatief voor de dollar te bouwen, is nog niet van de baan en er zijn ongetwijfeld nog veel meer landen en partijen in de weer om hun fiat-geldsysteem een nieuwe richting uit te sturen.
 
Het is allemaal koren op de molen van Bitcoin en zijn gedecentraliseerde broeders.  Mensen zullen eerder vroeg dan laat beseffen dat hun fiat-munt steeds meer aan waarde verliest, terwijl Bitcoin steeds meer aan koopkracht zal toenemen.  Bitcoin is een ontwerp van “the good guys” die van uit de Federal Reserve 10 jaar geleden gelanceerd werd met als doel de huidige machthebbers in de wereld, de elite, een halt toe te roepen met hun onverzadigbare honger naar macht en controle over de mensheid.  Recent werd de 18 miljoenste Bitcoin gemined, terwijl er maximaal 21 miljoen kunnen gemined worden.  Er zijn er ook al enkele miljoenen verloren geraakt en Satoshi Nakamoto (de onbekende ontwerper) heeft er nog steeds een aantal miljoen in zijn bezit.
 
Ik blijf het tot den treure herhalen: zorg dat je wat van die Bitcoin op zak hebt.  Er is geen enkele reden dat Bitcoin zal verdwijnen of waardeloos zal worden.  Er is alle reden om aan te nemen dat Bitcoin (en de goeie broeders), massaal toe zal nemen in waarde.  Vorige vrijdag zei een dame mij dat ze bijzonder angstig geworden was nadat ze mijn lezing over "Bitcoin, oplichting of wereldmunt", had bijgewoond.  Het is niet mijn doel om angst te zaaien natuurlijk.  Het leven is een spel dat moet gespeeld worden.  Wat er ook gebeurt, het is aan ons om een houding aan te nemen en om te gaan met de situatie.  Zoals Bix Weir, voel ik het ook aan als mijn plicht om mensen te informeren en te helpen zich voor te bereiden op wat mogelijks op ons afkomt.  Bix informeert en waarschuwt al jaren voor wat er nu gebeurt.  En nu precies treft hem het grootste onheil wat een mens kan overkomen: zijn jongste zoon is uit het leven gestapt.  Wat een drama.  Zeker voor iemand die zoveel liefde in zijn hart meedraagt.  Hij wordt op dit ogenblik tot het uiterste getest.  Kan hij hierna nog doorgaan met zijn gedreven enthousiasme en strijd ?  Ik weet het niet.  Wat ik wel weet is dat The Beatles allicht gelijk hadden met hun laatste zin in hun allerlaatste song “The End”:
 
In the end, the love you take is the love you gave !
 
Met genegen groeten,
 
 
Geert
 

 

Why I Think Bitcoin Will FAR EXCEED Everyone’s Price Expectations This Cycle: https://youtu.be/LsiqGalHHAA
 
 
 
 
Uitschrijven: stuur een mail terug met “Uitschrijven aub”

Nimva Nieuwsbrief - Heet van de naald

Schrijf je in op de nimva nieuwsbrief en ontvang gratis de mini-cursus Koopkrachtbehoud.

Je kan je op elk moment uitschrijven en we geven je adres niet door aan derden.

© 2015-2020 Nimva