Nieuws

Beste mensen,

 

Volgens het papiergeld dollars in omloop kostte zilver in 1913 $2,64 per ounce.  Door de exponentiële groei van dat geprint geld (niet altijd op papier, ook de cijfertjes op de computers natuurlijk) zou diezelfde ounce zilver nu $4.077,- moeten kosten.  Je kan hem nu kopen voor $32 of zo’n 27 euro.  Zoals alle financiële producten wordt de zilverprijs gemanipuleerd door het massaal heen en weer verkopen van ‘papieren’ contracten.  Het woord ‘papier’ mag je vandaag gerust vervangen door ‘high frequency trading’ oftewel het razendsnel heen en weer verkopen van financiële assets.  Zilver is massaal ondergewaardeerd, net zoals de aandelen van bepaalde tech-bedrijven zwaar overgewaardeerd zijn.  Hoe kan je een peperduur aandeel van een bedrijf dat jaar na jaar verlies lijdt anders noemen ?

 

Aan manipulatie komt altijd een einde.  Aan een exponentiële groei op een eindige planeet ook.  Volgens meerdere bronnen loopt de manipulatie van de zilverprijs ten einde.  We stevenen ook af op een financiële reset.  Volgens auteur Willem Middelkoop, in gesprek met Paul Buitink, is een nieuwe bankencrisis onafwendbaar.  Ik sprak beide personen, jaren geleden, op het congres ‘de toekomst van geld’ te Rotterdam.  In het boek dat ik van Willem kocht, ’The big reset', handtekende hij in koeien van letters: ‘Koop zilver’ !  Hij weet natuurlijk ook niet precies wanneer die reset zich gaat voltrekken en hoe die er gaat uitzien, maar we zijn nu jaren later en de situatie wordt steeds duidelijker.

 

Zo weten we nu dat centrale banken klaar zijn om de bankrekeningen digitaal en op de blockchain geschoeid over te nemen.  Centraal beheerd natuurlijk, daarom zijn het centrale banken.  In China is het al zo ver.  Daar verloopt zo goed als alle betalingsverkeer digitaal en traceerbaar.  In Amerika staat het gepland voor begin volgend jaar.  Ook de Europese Centrale Bank is klaar om alles digitaal te maken en cash geld naar de eeuwige jachtvelden te verbannen.  Centrale banken zouden zelf de rekeningen van de mensen beheren.  Ik vraag me dan ook af wat de rol zal zijn van de commerciële banken waar we nu onze rekeningen bij hebben ?

 

De taak van centrale banken is het evenwicht te bewaren tussen deflatie en inflatie.  Als ze stoppen met geld printen (leningen toestaan) en eerder geld gaan vernietigen (schulden worden terugbetaald) dan gaat de wereld rampspoed tegemoet.  De ene faling na de andere zal zich aandienen.  Dat zien we nu ook al gebeuren door de wereldwijde lockdowns en de instortende economie.  Blijven ze geld printen door meer schuld te creëren, dan gaan we onherroepelijk naar een steeds hogere inflatie, zelfs naar een hyperinflatie.  Sinds de creatie van de dollar heeft deze al 97% van zijn koopkracht ingeboet.  Het zal niet zo lang meer duren vooraleer die laatste 3% ook wegkwijnt en de dollar (en euro en ander fiat-geld) waardeloos wordt.

 

Een beetje goud, maar zeker ook zilver, in huis halen is dus een goed idee.  Als er een bankencrisis op komst is, is het niet verstandig veel geld bij die bank te stallen.  De bank is trouwens eigenaar van jouw geld, niet jij.  Dat ligt vast in de wet.  Je hebt enkel een trekkingsrecht en bij problemen mag je achteraan de rij aanschuiven om een claim in te dienen.  Op het garantiefonds moet je ook al niet rekenen.  Als de overheid 1 bank wil redden is het geld al op.  En die overheid zit zelf tot over zijn oren in de schulden.

 

Afhankelijk van wat centrale banken doen, geld printen of niet, krijgen we dus deflatie of inflatie.  Bij deflatie kunnen schulden niet meer afbetaald worden en wordt alles verkocht aan steeds lagere prijzen.  Alles kan dan dalen in prijs.  Ook zilver, goud en crypto’s kunnen dan goedkoper worden.  Als we bij deflatie blijven, wordt de wereld een grote puinhoop.  Centrale banken gaan zich verplicht zien om terug massaal geld bij te printen en het zelfs richting het volk uit te delen.  Ze kopen daarmee alleen maar tijd, want de koopkracht en dus ook de schulden komen daarmee uiteindelijk op nul te staan.

 

Of het verstandig is om veel schulden te hebben is twijfelachtig.  De kans is groot dat commerciële banken die inflatie niet voor hun rekening gaan nemen en de rekening gaan doorschuiven naar jou als klant.  We gaan dus zo goed als zeker richting (hyper)inflatie.  Goud en zilver zijn schaars en er komt zeer waarschijnlijk een moment dat het niet meer voorradig zal zijn.  We zien nu dat grote financiële spelers zoals pensioenfondsen meer en meer in goud gaan beleggen.  Als ze dat in fysieke vorm doen mag je er van op aan dat de voorraad snel uitgeput zal zijn.  Ook Warren Buffet verplaatst het geld van zijn fortuinlijke klanten richting goud.  Als hij dat met zilver doet stuikt het financiële kaartenhuis in elkaar.  En dat weet hij.

 

Het enige wat dan nog overblijft zijn de gedecentraliseerde crypto’s om geld buiten het bankensysteem te parkeren.  Ik voorzie dan ook dat er ‘opnieuw’ (na 3 jaar) een enorme waardestijging zal komen van een hele reeks crypto’s die intussen een vooruitstrevende oplossing uitgewerkt hebben en talrijke zaken in de wereld gaan automatiseren.

 

Mijn full-time job als ingehuurde applicatiebeheerder bij Stad Gent komt midden november ten einde.  Tijd dus om na te denken over mijn professionele toekomst.  Misschien vind ik wel een nieuwe opportuniteit die meer aansluit bij mijn passie, nl. macro-economie, crypto-currencies en blockchain-technologie.  Misschien kan ik dan ook meer tijd besteden aan het bouwen en geven van cursussen om mensen te helpen hun koopkracht te behouden en de komende financiële crisis in hun voordeel te laten uitdraaien.  Wie weet ?

 

Met genegen groeten,

 

Geert

 

www.nimva.be

 

 

 

SILVER ALERT! Hang On...Everything in SILVER is About to CHANGE!! (Bix Weir)  https://youtu.be/QfHpqTdgJYY

 

$4077 Silver? US Debt Clock Secrets Revealed and Silver Prices are Up!  https://youtu.be/-CSOvAtCVRg

 

ALERT! IT'S HAPPENING! SILVER & CRYPTOS IN YOUR OWN POSSESSION NOW! PS - GET THETA!! (Bix Weir)  https://youtu.be/C93XA6rowbs

 

What if ?  Deflatie versus inflatie  https://www.youtube.com/watch?v=BwMnGTATGcE&feature=youtu.be

 

Deflation versus inflation argument  https://youtu.be/416VsiBOokY

 

Nesara - Gesara How it works - explained with Jack Kidd & Charlie Ward  https://www.youtube.com/watch?v=lH8rZasP_-w&feature=youtu.be

 

UNSTOPPABLE  https://www.youtube.com/watch?v=arsv-1_qFYc&feature=youtu.be

 

Gekker krijg je het niet! Verplichte vaccinaties in Australië  https://youtu.be/PZvHtk63RdA

 

CDC Report 22 Aug: Pandemic Is Over ???  https://youtu.be/dOlFm-ikPJQ

 

Documentaire over het eindspel (Maarten Verheyen)  https://www.eindspel.tv

 

De onthulling van de ‘Great Reset’  https://www.youtube.com/watch?v=5eSrr1L3ic0&feature=youtu.be

 

Endofcovid19.jpeg

 

 

Nimva Nieuwsbrief - Heet van de naald

Schrijf je in op de nimva nieuwsbrief en ontvang gratis de mini-cursus Koopkrachtbehoud.

Je kan je op elk moment uitschrijven en we geven je adres niet door aan derden.

© 2015-2020 Nimva