Nieuws

Beste mensen,

De crisis is gestart. De eerste golven spoelen over het economische zandkasteel. Net zoals de golven bij vloed beetje bij beetje het zandkasteel benaderen zien we nu duidelijke signalen dat de grote golf die het zandkasteel zal verwoesten er aan komt. De rentevoet van de 10-jarige staatsbons in de US heeft de grens van 3,25 even overschreden. Glen (zie video’s onderaan) stelt dat bij een overschrijding van deze 3,25% rentevoet de kans op een beurscrash groot wordt. Hoe hoger deze rentevoet, hoe meer geld de aandelenmarkten verlaten om zekerheid van opbrengst te vinden bij het kopen van Amerikaanse staatsschuld. Beetje raar als je het mij vraagt, om een lening te geven aan iemand (ook al is die iemand Amerika) die failliet is. Maar dit is de eerste fase van wat gebeurt als er twijfel en onzekerheid komt in de aandelenmarkten. We zagen de afgelopen dagen een flinke daling van de Dow Jones (index van alle Amerikaanse aandelen). Dit was de eerste golf die het zandkasteel bereikte. Op de grafiek hieronder zie je hoe zulk scenario zich altijd opnieuw voltrekt. Als we spreken over de aandelenmarkten dan zitten we nu in de Denial fase. De top is bereikt en er is een contractie. Sommige economen spreken van een correctie. Het is echter geen correctie, het is de start van een grote beurscrash. We kunnen de oorzaak allicht vinden in het feit dat de centrale banken geld uit de economie zuigen (quantitative tightening - te vergelijken met bloedafname bij de mens) en het verhogen van de rentevoet.

Het verhogen van de rente maakt dat schulden in de wereld moeilijker af te lossen zijn. De dollar wordt duurder, de US dollar index noteerde al op 96. Vele (opkomende) landen hebben torenhoge schulden die in (petro)dollar (de wereldreservemunt) terugbetaald moeten worden. Om die schuldenlast te verlagen devalueren landen hun munt (inflatie) wat leidt tot minder koopkracht bij de burger. Het is niet zo moeilijk meer om te zien dat de voorspellende cover van The Economist uit januari 1988 realiteit zal worden. Alle fiat-currencies of papiergeld ter wereld evolueren richting waarde nul. We komen hoogst waarschijnlijk nu naar de “Return to normal” op onze grafiek hieronder. Helaas keren we allicht niet terug naar een normale toestand maar zullen alle mainstream media binnenkort verslag gaan uitbrengen van een ware financiële crash. Ik ben blij dat ik in deze periode van mijn leven de tijd kan nemen om dit op de voet te volgen om als het ware een glazen bol voorgeschoteld te krijgen door o.a. Glen zijn video’s te bekijken.

Wat vertelt die glazen bol dan wel ? Wel… De Dow Jones herstelt nu even van zijn val van 26.000 naar 25.000 punten maar zal binnenkort (binnen enkele dagen/weken/maanden ?) crashen en onder de 20.000 punten gaan. Dan zal de paniek echt uitbreken en kan hij nog verder crashen naar 16.000 of zelfs richting 12.000 punten. Dit grote geld zoekt dan een veilige haven. US Bonds of Amerikaanse staatsleningen zijn een eerste vluchthaven maar al gauw zullen goud en zilver hun reputatie als echte veilige haven eer aandoen. Crypto’s maken in deze fase een grote kans om mee te crashen. Bitcoin is nog steeds een speculatieve asset en absoluut geen veilige haven. De kans is groot dat Bitcoin en Co nog een ferme duik naar beneden gaan maken. Het geld zal ook richting cash vloeien: dollars op papier. Als banken zouden omvallen is het absoluut een must om papiergeld in kleine coupures in huis te hebben om de transitie door te komen.

Op het moment dat de chaos compleet is en iedereen schreeuwt naar de centrale banken om tussenbeide te komen, zullen de Fed en andere centrale banken de geldpers terug aanzetten. Ze hebben slechts 1 remedie: geld printen. Dat zullen ze dan ook doen en de wereld overspoelen met fiat-geld. De aandelenmarkten zullen dan herstellen maar het vertrouwen in fiat-geld zal smelten als sneeuw voor de zon. Al dat geld printen zal leiden tot hyperinflatie of het waardeloos worden van de dollar, euro, yen en alle andere fiat-munten. Op dat ogenblik zullen crypto-currencies het vertrouwen van het fiat-geld overnemen. Als banken falen zullen ze niet meer gered worden zoals in 2008. Bitcoin en Co zullen dan tot ongekende hoogten stijgen, uitgedrukt in fiat-geld. Dit proces zal zich verder doorzetten tot wanneer we niet meer zullen spreken over dollar en euro, maar Bitcoin, Litecoin, Ripple en andere crypto’s zullen dan de norm worden.

Terzelfdertijd is Trump bezig met een enorme opkuis. De Deep State, of “the bad guys” die decennia lang het vrije Amerika tot een slavenplantage hervormd hebben, worden aan de kaak gesteld. Ik vermoed dat ook China, Rusland en andere grootmachten hun strijd tegen die “Rothchild”-clan aan het opvoeren zijn. Dit zou wel eens kunnen leiden tot een complete bevrijding van onze planeet, al zal dit ook gepaard gaan met chaos en ellende tijdens deze strijd. "Hang on tight, my friends", zou Bix Weir zeggen, "HODL and keep your gold, silver en crypto’s in your own possession !”

Wie zijn eigen crypto’s beheert - en dat zijn er gelukkig al heel wat - kan best nog wat reservegeld opzij houden (aanhouden op een exchange) om bij een komende crash (van de beurs maar ook van de crypto’s) nog wat extra crypto’s in te slaan. Ik help jullie daarbij indien nodig. Zelf aanvaard ik geen geld meer om crypto’s aan te kopen. Ik geef wel alle technische hulp of voer transacties voor u uit op mijn eigen infrastructuur (indien bewaring van uw crypto’s bij mij) zolang u maar zelf handelt van uit uw bankrekening. Ik lever graag alle technische hulp om uw koopkracht te bewaren en te verstevigen gedurende deze spannende tijd !

Met genegen groeten,

Geert

Videotips:
ARE YOU READY FOR THE DEAD CAT BOUNCE : https://www.youtube.com/watch?v=8fnVNESabJA

Market update oct 11 2018 : https://www.youtube.com/watch?v=ABV-ItqDblI

(dow jones falls)- first wave: https://www.youtube.com/watch?v=HhYlqQsok8w

bitcoin today ,and in the future: https://www.youtube.com/watch?v=u2ZGB_OPAEU

Nimva Nieuwsbrief - Heet van de naald

Schrijf je in op de nimva nieuwsbrief en ontvang gratis de mini-cursus Koopkrachtbehoud.

Je kan je op elk moment uitschrijven en we geven je adres niet door aan derden.

© 2015-2020 Nimva