Nieuws

Beste mensen,

 
Deutsche Bank, een systeembank die te groot is om te laten kapseizen (omdat deze dan een hele rits aan andere financiële instellingen meesleurt in zijn val) staat op het punt in faling te gaan.  De aandelenkoers is gedaald naar €6,24, waarbij aangenomen wordt dat, wanneer de koers naar de €6,- zakt, de bank de boeken zal moeten neerleggen.  Als je de grafiek van Lehman Brothers en Deutsche Bank over elkaar legt (zie afbeelding) zie je precies hetzelfde patroon.  Lehman Brothers is in 2008 in faling gegaan.  In minder dan 24 uur zou de wereldeconomie, door een elektronische run on the Banks, ingestort zijn.  Luister nog eens naar de volksvertegenwoordiger Paul Kanjorski die dit op TV in een paar minuten uitlegt.  We zijn dus terug op het punt zoals in 2008, alleen zijn de cijfers dit maal veel groter.
 
stock-chart-lehman-deutsche-Bank.jpg
 
 
Een systeembank kan en mag niet falen, of het systeem gaat om zeep.  Hoe gaat men dit dan aanpakken ?  Een samensmelting met de ook al in moeilijke papieren zittende CommerzBank is afgesprongen.  Ze hebben blijkbaar gezien dat een "bad bank" + een andere "bad bank" niet echt een oplossing is.  Als Deutsche Bank valt verdwijnt dit hele op schuld gebaseerde geldsysteem.  De bevolking zal een nieuwe redding met belastingsgeld, zoals in 2008, niet meer accepteren.  Als je wakker wordt en je hoort in het nieuws dat Deutsche Bank failliet is, hoef je niet meer naar jouw bank te hollen om je geld af te halen.  Het zal te laat zijn.  Wie nu zijn centen nog niet in eigen bezit heeft in de vorm van goud, zilver, crypto’s en wat cash zal op de blaren moeten zitten.
 
Of…. Zouden de snoodaards plannen klaar hebben om het hele systeem om te zetten naar crypto-munten en lekker verder doen met geld uit het niets te creëren ?  Allicht zullen ze dit weekend in Montreux, Zwitserland, op de Bilderbergconferentie daar nog een hartig woordje over praten.  Deutsche Bank heeft alvast een zitje in de raad van bestuur en onze Etienne Davignon zal, samen met José Manuel Barroso (Europese Centrale Bank), wel een duister plannetje op zak hebben.  Of is er werkelijk paniek in de arena ?  De Fed is het monetaire schip aan het verlaten.  Zullen Bitcoin (digitaal goud) en zijn broer Litecoin (digitaal zilver) het geld van vandaag overnemen ?  En zullen de multinationals de banken overbodig maken ?  Facebook heeft zijn Globalcoin klaar om binnenkort als betaaleenheid te gebruiken en een hele rits andere big compagnies gaan de blockchain-toer op.  Betalen we binnenkort uitsluitend digitaal met een ecosysteem van cryptografische munten ?  Een punt op de agenda van de elite is daarmee al afgewerkt: weg met cash geld !  En de paus, zeg maar de quasi baas van onze planeet, stelt voor om de soevereiniteit van landen op te geven en te streven naar 1 grote wereld om de wereldwijde problemen (zoals de klimaatgekte) aan te pakken.  Daar bovenop zijn de problemen met Italië, China, de Brexit en Iran ook nog niet van de baan.  Iran, die als bijna enige land nog geen aangesloten centrale bank heeft, dreigt in een militair conflict verzeild te geraken.  Als dat gebeurt, schiet de olieprijs naar omhoog en daarmee alle aan olie gebonden producten.  Reken maar dat de koopkracht van onze dollar en euro nog drastischer zal afnemen.
 
Tezelfdertijd ziet het er naar uit dat Bitcoin dit jaar terug wereldnieuws gaat worden.  Ik heb zo een stil vermoeden dat Bitcoin in de startblokken staat om een (laatste ?) run to the moon te doen.  Wie de laatste maanden investeerde in Bitcoin en/of Litecoin heeft zijn investering er al terug uit.  Wie al BTC of LTC had en bijkocht raapt alweer gouden munten door de winst te verkopen en om te zetten naar goud.  Wie enig risico niet schuwt en zijn munten aanhoudt gokt met een vrij grote slaagkans op een enorme bull-run die er staat aan te komen.  Toch ben ik nog steeds voorstander om bij winst de investeringskost en dus het risico te doen dalen door de winst om te zetten in zilver ( ! ) of goud.  Eenmaal je alleen nog winst in crypto’s aanhoudt, kan je rustig blijven HODL.  De kans dat je binnen enkele jaren de trotse bezitter zal zijn van een Bitcoin en een aantal andere goeie crypto’s is echt bijzonder groot.  Misschien zie je dan hoe mensen nog een fractie ervan “moeten" kopen met hun hyper-inflaterende dollar en euro’s (als ze dan nog bestaan).
 
In een middelbare school in Amerika hebben ze een enquête gedaan.  Ze vroegen de jong volwassenen (16 tot 18 jaar) waarvoor ze wilden kiezen: 1 dollar of 1 Bitcoin.  9 op de 10 kozen voor de dollar.  Daarmee konden ze een snoep uit de automaat halen.  Slechts 1 leerling maakte de opmerking “is Bitcoin nu niet zo’n $7.000,- waard ?” en koos voor de Bitcoin.  Ongeveer de helft had wel al van Bitcoin gehoord, maar had daar een negatief oordeel over.  Zo is het ook bij ons.  Veel mensen hebben er al over gehoord, maar hebben er een negatieve mening over en blijven afkerig.  Jammer.  Ik doe mijn best om hier enig bewustzijn rond te creëren, o.a. door mijn web-site www.nimva.be te vullen met in mijn ogen correcte informatie en mensen aan te moedigen toch een klein deel van hun centen hierin te steken, nu de prijs nog enigszins te betalen is.  Zelfs al spendeer je nu slechts €50,- aan wat Litecoin bvb, de kans is groot dat je binnen enkele jaren erg blij zal zijn dat je dit nu deed.  Ik gaf enkele maanden geleden wat Litecoin cadeau aan 2 pasgeboren kleinkinderen van mijn broer en zus.  Hun ouders keken wat meewarig wat ze daar nu moesten mee aanvangen maar vandaag is de waarde ervan bijna 4 keer zo hoog !  Wie weet springen die kleinkinderen binnen 20 jaar een gat in de lucht wanneer ze dat pakje van nonkel Geert nog eens uitpakken…
 
Ziezo, daarmee ben je weer helemaal mee met wat in mijn ogen op macro-economisch en financieel gebied van belang is.  Mijn nieuwe job valt intussen bijzonder goed mee.  Hoewel het een zeer complexe grote omgeving is krijg ik het gevoel dat dit de job van mijn leven wordt.  Als het mij lukt me in te werken in de organisatie en mijn verantwoordelijkheid hierin te nemen zal het mij een grote voldoening geven.  Het blijven volgen van de financiële wereld met de overgang naar cryptografisch geld en daar verslag van uitbrengen naar jullie toe kan ik er dan allicht rustig bij nemen.
 
Met genegen groeten,
 
 
 
Geert
 

Nimva Nieuwsbrief - Heet van de naald

Schrijf je in op de nimva nieuwsbrief en ontvang gratis de mini-cursus Koopkrachtbehoud.

Je kan je op elk moment uitschrijven en we geven je adres niet door aan derden.

© 2015-2020 Nimva